Stap 3 Configureren

    Verzending:5-7 dagen
  • Beschrijving

Om uw iDEAL te kunnen activeren is het nodig dat u van de ABN AMRO een SHA-1 code ontvangt, hiervoor kunt u een email sturen naar internetkassa.cs@nl.abnamro.com. Vermeld in deze email uw PSPID en dat u met ShopFactory werkt en dat u graag een SHA-1 code wilt ontvangen.
ABN-AMRO zal vervolgens uw account instellen voor het gebruik van iDEAL in combinatie met ShopFactory en u een SHA-1 code toemailen. Deze SHA-1 code kunt u in uw shop plaatsen via onderstaande instructie:

Om iDEAL te activeren in uw shop volgt u onderstaande stappen:

In ShopFactory V9/10/11 kiest u voor Eigenschappen - Geaccepteerde betalingsmethoden

  • Selecteer in de lijst met Payment providers iDEAL Easy en Only ABN AMRO en klik onderaan het scherm op volgende
  • Vul bij iDEAL Easy en Only ABN AMRO uw PSPID en SHA-1 code in, klik op Valuta instellingen om de Euro te selecteren en plaats een vinkje voor iDEAL. U kunt nu eventueel een toeslag of een korting geven op deze betaalmethode door dit hier aan te geven. Als u alles heeft ingevuld klikt u op Volgende onderaan het scherm.
  • In het laatste scherm ziet u een overzicht van alle betaalmethodes voor uw webshop en kunt u met de pijltjes aan de linkerkant bepalen in welke volgorde de betaalmethodes aan uw klant worden aangeboden tijdens het afrekenen.

Om te testen of uw iDEAL werkt in uw shop kunt u nu een voorvertoning doen van uw shop en een testbestelling plaatsen, als u aan het einde van het orderproces wordt verwezen naar de afrekenpagina van de geselecteerde bank is uw koppeling gelukt en kunt u de shop online zetten.