logofccopy2

ABN-AMRO iDEAL Easy / Only Kassa

Als je een bankrekening hebt bij de ABN AMRO dan kun je deze eenvoudig koppelen aan je webwinkel om via iDEAL betalingen te accepteren, je kunt hierbij kiezen uit iDEAL Easy of iDEAL Only.

Is bedoeld voor het automatisch accepteren iDEAL Easy en iDEAL Only van ABN-AMRO en eventuele andere betaaldiensten die via Globecharge wereldwijd beschikbaar zijn. Aansluiten van iDEAL is uiterst eenvoudig in ShopFactory, u hoeft alleen maar een paar gegevens naar ons te mailen en een contract met de ABN-AMRO af te sluiten en uw koppeling zal werken.

De werking is eenvoudig: In het afrekenscherm van ShopFactory geeft de klant zijn gegevens op en op de pagina voor de betalingen kiest hij zijn betaalmethode. Vervolgens wordt de klant omgeleid naar de beveiligde betaalserver van de ABN-AMRO bank waar hij zijn bankgegevens kan invoeren.

Om met iDEAL Easy of Only en GlobeCharge aan de slag te kunnen moet u de volgende stappen uitvoeren:

Stap 1 Total Care Account aanmaken

ShopFactory V9/10/11 of ShopFactory 8 Total Care Als je gebruik maakt van ShopFactory V9/10/11 of van ShopFactory V9/10/11 met Total Care dan kun je deze stap overslaan omdat je al een account hebt waarin je iDEAL kunt activeren. ShopFactory 6, 7 of 8 Als je gebruik maakt van ShopFactory 6, 7 of 8 dan dien je eerst je software te upgraden naar ShopFactory 11 voordat je gebruik kunt maken van iDEAL.

Stap 2 ABN-AMRO iDEAL Easy of Only Kassa Account openen

Voordat uw onderneming met de ABN-Amro iDEAL kan werken dient u eerst een overeenkomst af te sluiten met de ABN-AMRO:

Sluit hier uw ABN-AMRO iDEAL Easy of Only Kassa account af https://www.abnamro.nl/nl/zakelijk/betalen/ideal/index.html

Kosten iDEAL Easy
Entree-kosten eenmalig

 € 0,00

 Betaalt u aan de ABN-AMRO
Abonnementskosten per maand

 € 0,00

 Betaalt u aan de ABN-AMRO
Kosten per kassa-transactie
* Per maand wordt een minimum van 20 transacties in rekening gebracht

€ 0,60*

 Betaalt u aan de ABN-AMRO
     
Kosten iDEAL Only    
Entree-kosten eenmalig

  € 125,00

 Betaalt u aan de ABN-AMRO
Abonnementskosten kassa per maand

 € 15,00

 Betaalt u aan de ABN-AMRO
Kosten per iDEAL transactie (vrij van BTW en bijschrijvingskosten)    

€ 0,50

Betaalt u aan de ABN-AMRO
Kosten per kassa-transactie

€ 0,25

 Betaalt u aan de ABN-AMRO

Let op de bovengenoemde prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken !!

Voor laatste prijzen zie http://www.abnamro.nl/nl/zakelijk/betalingsverkeer/overzicht/tarieven.html

Stap 3 Configureren

Om uw iDEAL te kunnen activeren is het nodig dat u van de ABN AMRO een SHA-1 code ontvangt, hiervoor kunt u een email sturen naar internetkassa.cs@nl.abnamro.com. Vermeld in deze email uw PSPID en dat u met ShopFactory werkt en dat u graag een SHA-1 code wilt ontvangen.
ABN-AMRO zal vervolgens uw account instellen voor het gebruik van iDEAL in combinatie met ShopFactory en u een SHA-1 code toemailen. Deze SHA-1 code kunt u in uw shop plaatsen via onderstaande instructie:

Om iDEAL te activeren in uw shop volgt u onderstaande stappen:

In ShopFactory V9/10/11 kiest u voor Eigenschappen - Geaccepteerde betalingsmethoden

  • Selecteer in de lijst met Payment providers iDEAL Easy en Only ABN AMRO en klik onderaan het scherm op volgende
  • Vul bij iDEAL Easy en Only ABN AMRO uw PSPID en SHA-1 code in, klik op Valuta instellingen om de Euro te selecteren en plaats een vinkje voor iDEAL. U kunt nu eventueel een toeslag of een korting geven op deze betaalmethode door dit hier aan te geven. Als u alles heeft ingevuld klikt u op Volgende onderaan het scherm.
  • In het laatste scherm ziet u een overzicht van alle betaalmethodes voor uw webshop en kunt u met de pijltjes aan de linkerkant bepalen in welke volgorde de betaalmethodes aan uw klant worden aangeboden tijdens het afrekenen.

Om te testen of uw iDEAL werkt in uw shop kunt u nu een voorvertoning doen van uw shop en een testbestelling plaatsen, als u aan het einde van het orderproces wordt verwezen naar de afrekenpagina van de geselecteerde bank is uw koppeling gelukt en kunt u de shop online zetten.