ShopFactory Cloud

Shopfactory Cloud geeft je een toegang tot een groot aantal extra eCommerce diensten bij je ShopFactory Pro en Gold software en je kunt gebruik maken van de gratis ShopFactory hosting service. De Cloud functies zijn bij de prijs inbegrepen voor de duur van 12 maanden* bij alle koopversies, als je gaat huren heb je altijd de beschikking over de Cloud functies.

Wil je bijvoorbeeld graag online creditcard betalingen accepteren, dan krijg je te maken met een behoorlijk ingewikkelde regelgeving; als webwinkelier moet je voldoen aan de veiligheidseisen die zijn opgezet door de creditcard bedrijven (PCI). ShopFacyory Cloud maakt het je gemakkelijk: je orders bewaar je met Cloud in een zwaarbeveiligde omgeving die met glans voldoet aan alle PCI kwaliteitsnormen.

Andere voordelen van het Cloud pakket zijn de gratis support en de gratis upgrades telkens als het Team van ShopFactory de nieuwste innovaties voor je inzet. Met Cloud ben je altijd up-to-date.

De vele diensten waarvan je hieronder een overzicht vindt, maken het mogelijk dat je de functionaliteit van je ShopFactory webshop enorm uitbreidt. Met Cloud zorg je voor je klanten. Vergroot jouw verkoopsucces en houdt eenvoudig het overzicht over de binnenstromende orders.

Natuurlijk heb je ook alle ShopFactory voordelen en mogelijkheden. De vele aanvullende diensten die Cloud daarnaast biedt, vind je hieronder.

Voor het gebruik van ShopFactory Total Care betaal je een maandelijks bedrag.

Met ShopFactory Gold kun je een onbeperkt aantal shops bouwen.

Hieronder vind je een overzicht van de extra functies die in ShopFactory Cloud zitten. Al deze functies zitten in de Gold versie. Een aantal zijn niet aanwezig in de Pro versie, zie ons functieoverzicht.

Gratis hosting

Bij Cloud krijg je een hosting pakket dat speciaal is ontworpen voor ShopFactory webshops. Je krijgt zelfs een eigen Internet adres. Nu kun je jouw shop meteen als je deze gebouwd heeft publiceren en direct beginnen met het ontvangen van orders.

Indien je al een hosting contract hebt bij een hosting provider dan kun je deze ook gebruiken bij je Cloud account.

Gratis support

Het Cloud pakket is inclusief gratis support. Als je even niet weet hoe je iets moet doen of als je hulp wilt bij welk ShopFactory aspect dan ook hoef je het ons alleen maar te laten weten — wij hebben de antwoorden en wij helpen je verder.

Gratis Upgrades

ShopFactory is continu in ontwikkeling, al sinds 1995. Ons technische Team werkt constant om ShopFactory van de beste snufjes en ontdekkingen te voorzien. Met Cloud hoef je nooit meer voor een upgrade te betalen. Met Cloud heb je elke nieuwe upgrade al in huis.

Betalingstransacties

Cloud maakt het voldoen aan de regelgeving voor het ontvangen van online betalingen heel eenvoudig. Je kunt vrijwel elke betaalmethode accepteren en combineren. Je kunt je winkel verbinden met vele real-time betaaldiensten — van PayPal tot Google Checkout tot iDEAL, en alles daartussen in.

Beperk je niet tot slechts één provider. Onderzoeken tonen het duidelijk: je verkoop stijgt met tien procent of meer als je de meest populaire betaalmethoden in je webshop opneemt.

Cloud werkt samen met online service provider GlobeCharge om dit heel eenvoudig mogelijk te maken. Het helpt je zelfs om de betaalmethoden die jouw voorkeur hebben te promoten doordat je bij de methoden waarvoor je transactiekosten kwijt bent, dit terug kunt laten komen in de tarieven. En je kunt de volgorde bepalen waarin je de betaalmethoden wilt aanbieden aan jouw klanten.

Order management

Manage je orders super-eenvoudig en biedt je klanten de hoge veiligheid die ze mogen verwachten.

Nu email niet langer betrouwbaar genoeg is (onderzoek wijst uit dat meer dan 5% van alle verzonden emails zelfs nooit aankomen) biedt Cloud je de mogelijkheid om jouw orders veilig online op te slaan; hier kunt je ze inzien en managen — vanaf elke locatie ter wereld.

Om dit te bereiken zijn wij een samenwerking aangegaan met GlobeCharge, marktleider op het gebied van online order management service providers: een eigen GlobeCharge account zit in elk Cloud pakket. Je ontvangt de ontelbare voordelen van dit fantastische account.

En: als je reist, kun je dus nog steeds voor je klanten zorgen.

Fraude management

Het GlobeCharge fraude bescherming systeem dat je ontvangt bij Cloud helpt om de impact van frauduleuze orders op je onderneming tot een minimum te beperken. GlobeCharge geeft je de controle over de security van jouw bedrijf door orders die potentieel fraude kunnen inhouden voor je te detecteren, vóór je deze afhandelt. Een waarschuwing die je dan automatisch ontvangt zorgt dat je weet dat er een grote kans is dat een bepaalde order frauduleus is. Je kunt dan zelf beoordelen of je de order veilig acht — of verder checken, bijvoorbeeld door de klant te bellen.

Het is zelfs mogelijk om orders uit bepaalde landen tegen te houden, of orders die aan een specifiek fraude risico profiel voldoen te weren, vóór ze een automatisch betaalproces ingaan. Hierdoor bespaar je op de vaak hoge terugboekkosten die de bank je kan rekenen als bijvoorbeeld blijkt dat je een boeking hebt ontvangen met een gestolen creditcard. Voorkomen blijft het beste!

Je hebt als webshop vaak het voordeel dat klanten die in een reguliere winkel de schappen zouden leegstelen, bij jouw alleen zouden kunnen meenemen wat je ze toestuurt. De geavanceerde fraude bescherming zorgt dat je dit op tijd kunt ondervangen. Met Cloud kun je vol vertrouwen online zakendoen.

Verkoopstatistieken

Het in kaart brengen van order statistieken is een belangrijk onderdeel van de commerciële groei van een bedrijf. Cloud zorgt dat je order statistieken kunt aanmaken om te zien welke producten je bestsellers zijn, waar je meeste orders vandaan komen en wanneer je de beste verkoopresultaten behaald. Deze informatie stelt je in staat om jouw verkoopstrategie optimaal te maken voor de groei van je webshop.

Advertentie tracking

Als je op het Internet adverteert of per klik betaald voor vermelding bij zoekmachine resultaten, dan wil je vast wel weten hoeveel winst dit je oplevert. Cloud kan deze gegevens voor je bijhouden en interpreteren; je ontvangt een uitgebreide analyse van jouw reclame activiteiten zodat je weet welke winstgevend zijn en welke je beter kunt laten vallen.

Digitale producten verkopen

Cloud kan volledig automatisch data files afleveren; bijvoorbeeld software, e-books of mp3 bestanden. Je klanten ontvangen hun aankoop meteen via 'Electronic Softgoods Delivery' — al zodra de betaling is goedgekeurd.

Verkoop je digitale goederen zoals software, e-books of muziek op Internet, dan is GlobeCharge’s automatische leveringsoptie een must voor je bedrijf. Je kopers biedt je een veilige koopomgeving die hen vertrouwen geeft in hun aankoop en je verbetert de veiligheid van je bedrijf door gebruik te maken van de mogelijkheden van GlobeCharge om de betrouwbaarheid te checken, betalingen te accepteren én de software te leveren: allemaal in één eenvoudig proces. Als de software die je levert gebruik maakt van toegangscodes, zorgt GlobeCharge dat ze ook die automatisch ontvangen.

Reseller tracking en groothandelsfuncties

GlobeCharge maakt het mogelijk dat je kunt instellen dat reseller tarieven voor bepaalde producten en reseller groepen gelden — nu kunt je verschillende prijzen hanteren voor verschillende klanten. Heel handig als je een groothandel hebt en verschillende prijzen hanteert voor je afnemers.

Als je graag een overzicht wilt hebben van de commissie die je moet betalen aan zakenpartners of netwerk verkopers, bent je ook in prima handen bij ons. Cloud kan je commissie betalingen automatisch voor je berekenen — en dat tot wel vijf niveaus binnen je netwerk.

Klantenaccounts

Door een kring van loyale klanten op te bouwen verhoog je de omzet en zorg je voor een mooie basis voor een goedlopende webshop.

Met de juiste Cloud account kun je eenvoudig je eigen Membership programma opzetten. Je kunt zelf kiezen hoe je dit wilt doen. Je biedt je leden bijvoorbeeld een vaste korting per aankoop — of je zet een loyalty programma op waarbij klanten meer kortingen ontvangen naarmate ze meer besteden in jouw webshop. Je hebt zelfs de optie om je leden gratis verzending aan te bieden — en de voorwaarden hiervan te bepalen. Je kunt bijvoorbeeld de verzending gratis maken bij een totaalbedrag vanaf €100,-.

Het aanbieden van vouchers en kortingen

Vouchers stimuleren de verkoop. Met Cloud kun je de klanten vouchers aanbieden, met korting in de vorm van een bedrag of een percentage — net wat je zelf wilt.

Uiteraard kun je een voucher een geldigheid geven en zo kortingsperioden creëren. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat een voucher verloopt na 24 uur. Of na een week. Net wat je wilt. Ook kun je een actie houden waarbij bijvoorbeeld alleen de eerste 100 klanten hun vouchers kunnen verzilveren. Op deze manier is je marketing veel effectiever als het gaat om de omzet: je biedt jouw klanten een dynamische winkelomgeving vol mogelijkheden.

Je merkt het: ShopFactory voor jouw online verkoopsucces.

Systeemvereisten
  • Windows 7/8/10
  • 256MB RAM
  • 150 MB Harde schijfruimte
  • Internet Explorer (alleen nodig voor website bouwen — de websites zijn online met alle andere browsers ook toegankelijk)
  • Een Internet verbinding

* Na de eerste 12 maanden bij de koopversie kun je zelf bepalen of je nog gebruik wilt maken van de Cloud functies, hiervoor ga je dan vanaf dat moment een bedrag per maand betalen wat gelijk is het maandbedrag van de huurversies.