sf-goldbox-web

UW OVERSTAP NAAR SHOPFACTORY: SNEL EN EENVOUDIG

Hier vindt u de aanwijzingen voor het overzetten van Easyshopmaker naar ShopFactory in een handig stappenoverzicht.
Het is bijzonder eenvoudig om uw artikelen uit EasyShopMaker over te zetten naar uw nieuwe ShopFactory software.

A.   Eerst start u Start EasyShopMaker en u klikt vervolgens op “Product Lists”.

B.   Dan selecteert u een lijst en klikt u vervolgens op “OK” (N.B. elke lijst moet hierbij worden geëxporteerd).

C.   U kiest vervolgens “File” en daarna “Export”.

D.   Geeft u nu de gewenste bestandsnaam plus de gewenste directory op voor het export bestand en klikt u daarna op “OK”.
N.B. Bij EasyShopMaker kunt u slechts bestandsnamen selecteren van reeds bestaande bestanden voor de export. Daarom is het belangrijk dat u voor elke lijst die u wilt exporteren een bestand aanmaakt (in de trant van “LIJSTX.csv”. Welke opmaak u kiest voor het bestand, of wat er precies in staat is niet relevant. Het gaat om de bestandsnaam. Deze moet correct zijn. In Excel kunt u bijvoorbeeld uw bestand opslaan als .csv bestand. U kunt ook een bestaand .csv bestand gebruiken door dit steeds door middel van kopiëren en het wijzigen van de bestandsnaam te veranderen in “LIJSTX.csv”.
 

E.   Let u er op dat u bovenstaande procedure geheel herhaald per lijst die u wilt exporteren.

F.   Nu hoeft u alleen nog even de door u aangemaakte csv.bestanden te checken. Zijn er bij die een grootte hebben van meer dan 100 kb? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met een export fout. Bij EasyShopMaker kan het namelijk bij de wat omvangrijkere lijsten voorkomen dat deze onbedoeld meerdere malen wordt geëxporteerd in het exportbestand, waardoor deze enorm toeneemt. In zulke gevallen ligt de oplossing volgens gebruikers in een opsplitsing van de (grote) lijsten in ESM en deze kleinere lijsten kunt u dan (met een maximum van 100 items per lijst) alsnog exporteren voor een beter resultaat.

Nu moeten er nog een paar aanpassingen aan de exportbestanden gemaakt worden. In de onderstaande film kunt u precies zien wat u nog moet doen en hoe u de producten vervolgens kunt importeren. Onder de film vindt u de stappen om te importeren ook nog even uitgeschreven.

H.   In het eerste scherm kiest u voor Tekstbestanden en klikt u op Volgende

I.   Klik op Bladeren om uw ShopFactory shop te selecteren, daarna klikt u op Volgende

J.   In het volgende scherm kunt u een productlijst kiezen en klikt u op Volgende

K.   Nu ziet u een overzicht van de artikelen uit uw product lijst, klik op Volgende

L.   In dit scherm hoeft u niets in te vullen, klik op Volgende

M.   In dit scherm kunt u de velden uit uw productlijst koppelen aan de overeenkomstige velden in ShopFactory. In de linkerkolom staan de ShopFactory velden, in de rechterkolom kunt u het bijbehorende veld uit uw productlijst kiezen. (Niet alle velden hoeven gekoppeld te worden)

N.   Dit is het laatste scherm, hier klikt u op de knop Add Now!

M.   Hierna klikt u op Voltooien, deze stappen herhaalt u voor alle productlijsten.