kadobononline

Kadobon Online

Je herkent het wel, op het laatste moment ben je op zoek naar een origineel cadeau voor die ene speciale gelegenheid en je hebt totaal geen idee wat je zou moeten geven?

Kadobon-online is het makkelijkste geschenk voor iedere gelegenheid. Een interactief cadeau wat iedereen leuk vindt om te geven en te krijgen.

Makkelijker kan niet want je kunt de cadeaubon direct printen, of rechtstreeks naar de ontvanger per e-mail versturen. Bovendien kan de ontvanger van de cadeaubon zelf een keuze maken uit de vele aangesloten webshops en belevenissen.
Door je cadeaubon te voorzien van een persoonlijke boodschap maakt het een uniek geschenk!

Hieronder vindt u de stappen die u moet uitvoeren om met deze betaalmethode in uw shop te kunnen werken.

Stap 1 Total Care account aanmaken

ShopFactory V9/10/11 of ShopFactory 8 Total Care

Als u gebruik maakt van ShopFactory V9/10/11 of van ShopFactory V9/10/11 met Total Care dan kunt u deze stap overslaan omdat u al een account heeft waarin u Ogone E-commerce kunt activeren.

ShopFactory 6, 7 of 8

Als u gebruik maakt van ShopFactory 6, 7 of 8 dan dient u eerst uw software te upgraden naar ShopFactory 11 voordat u gebruik kunt maken van Ogone E-commerce.

Stap 2 een account bij Kadobon Online openen

Ga naar de site www.kadobon-online.nl en meld u daar aan als deelnemer. U ontvangt dan een merchantId en een sign. Zie stap 3 voor implementatie in ShopFactory.

Stap 3 Configureren

Nadat u stap 1 en stap 2 heeft uitgevoerd en uw Kadobon Online account is geactiveerd kunt u het activeren in uw shop.

Om Kadobon Online te activeren in uw shop volgt u onderstaande stappen:

In ShopFactory V9/10/11 kiest u voor Eigenschappen - Geaccepteerde betalingsmethoden

  • Selecteer in de lijst met Payment providers Kadobon Oline en klik onderaan het scherm op volgende
  • Vul bij Kadobon Online uw MerchantId en Sign in die u heeft ontvangen, klik op Valuta instellingen om de Euro te selecteren en plaats een vinkje voor Kadobon Online. U kunt nu eventueel een toeslag of een korting geven op deze betaalmethode door dit hier aan te geven. Als u alles heeft ingevuld klikt u op Volgende onderaan het scherm.
  • In het laatste scherm ziet u een overzicht van alle betaalmethodes voor uw webshop en kunt u met de pijltjes aan de linkerkant bepalen in welke volgorde de betaalmethodes aan uw klant worden aangeboden tijdens het afrekenen.

Om te testen of het werkt in uw shop kunt u nu een voorvertoning doen van uw shop en een testbestelling plaatsen, als u aan het einde van het orderproces wordt verwezen naar de afrekenpagina van Kadobon Online is uw koppeling gelukt en kunt u de shop online zetten.