ing logo

ING iDEAL

Als je een rekening bij de ING hebt dan kun je eenvoudig iDEAL activeren door rechtstreeks te koppelen aan je ING account.

Is bedoeld voor het automatisch accepteren iDEAL en eventuele andere betaaldiensten die via Globecharge wereldwijd beschikbaar zijn. Aansluiten van iDEAL is uiterst eenvoudig in ShopFactory, je hoeft alleen maar een aansluitnummer in te vullen en je koppeling zal werken.

De werking is eenvoudig: In het afrekenscherm van ShopFactory geeft de klant zijn gegevens op en op de pagina voor de betalingen kiest hij zijn betaalmethode. Vervolgens wordt de klant omgeleid naar de beveiligde betaalserver van de ING waar hij zijn bankgegevens kan invoeren.

Om met iDEAL en GlobeCharge aan de slag te kunnen moet je de volgende stappen uitvoeren:

Stap 1 Total Care Account aanmaken

ShopFactory V9/10/11 of ShopFactory 8 Total Care Als je gebruik maakt van ShopFactory V9/10/11 of van ShopFactory V9/10/11 met Total Care dan kun je deze stap overslaan omdat je al een account hebt waarin je iDEAL kunt activeren. ShopFactory 6, 7 of 8 Als je gebruik maakt van ShopFactory 6, 7 of 8 dan dien je eerst je software te upgraden naar ShopFactory 11 voordat je gebruik kunt maken van iDEAL.

Stap 2 ING iDEAL Account openen

Voordat je onderneming met de ING iDEAL kan werken dien je eerst een overeenkomst af te sluiten met de ING-BANK:

Sluit hier je ING iDEAL account af https://ideal.secure-ing.com/ideal/logon_ing.do

LET OP:  Bij je instellingen dien je aan te geven dat je iDEAL wilt aansluiten via GlobeCharge (ShopFactory)

Entree-kosten eenmalig

Geen

 
Abonnementskosten per maand

€ 20

Betaal je aan de ING

 

 
Kosten per bijschrijving bij iDEAL-betaling

€ 0,50

Betaal je aan de ING

Let op de bovengenoemde prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken!!

Voor laatste prijzen zie http://www.ing-ideal.nl/index.php?content=faq

Stap 3 Configureren

Nadat je stap 1 en stap 2 hebt uitgevoerd en je iDEAL contract als ondertekend staat aangegeven in het iDEAL Dashboard kun je iDEAL activeren in je webshop.
Om iDEAL te activeren in je shop volg je onderstaande stappen:

In ShopFactory V9/10/11 kies je voor Eigenschappen - Geaccepteerde betalingsmethoden

  • Selecteer in de lijst met Payment providers ING iDEAL en klik onderaan het scherm op volgende
  • Vul bij ING iDEAL je Acceptant ID en optioneel je Sub ID in, klik op Valuta instellingen om de Euro te selecteren en plaats een vinkje voor iDEAL. Je kunt nu eventueel een toeslag of een korting geven op deze betaalmethode door dit hier aan te geven. Als je alles hebt ingevuld klik je op Volgende onderaan het scherm.
  • In het laatste scherm zie je een overzicht van alle betaalmethodes voor jouw webshop en kun je met de pijltjes aan de linkerkant bepalen in welke volgorde de betaalmethodes aan je klanten worden aangeboden tijdens het afrekenen.

Om te testen of iDEAL werkt in jouw shop kun je nu een voorvertoning doen van je shop en een testbestelling plaatsen, als je aan het einde van het orderproces wordt verwezen naar de afrekenpagina van de geselecteerde bank is je koppeling gelukt en kun je de shop online zetten.