iDEAL en ShopFactory

                                                                              

iDEAL is een standaard voor webbanking die door een aantal banken in Nederland is ontwikkeld.

iDEAL in je eigen webwinkel

In ShopFactory kun je gratis gebruik maken van een rechtstreekse koppeling van iDEAL via diverse banken en payment providers. Klik hiernaast op de naam van jouw bank of payment provider om het stappenplan voor de integratie van iDEAL in je eigen webwinkel te lezen.

  Op www.ideal.nl vindt u meer informatie over iDEAL.

iDEAL maakt het mogelijk dat uw klant met zijn bankadapter in uw eigen webwinkel kan betalen. Op dit moment hebben meer dan 5 miljoen mensen in Nederland een bankadapter en er wordt verwacht dat deze nieuwe standaard een enorme impuls zal geven aan het online kopen van goederen en diensten. Mede doordat klanten op een voor hun vertrouwde manier kunnen afrekenen. Een iDEAL transactie kunt u vergelijken met een pintransactie in een gewone winkel.

Als u een contract afsluit bij één van de deelnemende banken dan kunnen uw klanten, mits ze een rekening hebben bij één van de banken, bij u in uw winkel afrekenen. U heeft dus geen contract nodig bij iedere bank.

U kunt als winkeleigenaar met één van bovenstaande banken een contract afsluiten. De prijzen varieren nogal tussen de verschillende banken en afhankelijk van uw omzet en aantal orders kunt u zelf bepalen wat voor u de beste, lees goedkoopste, oplossing is.

Wij zijn er trots op dat we door zowel de Rabobank, ABN-AMRO als ING zijn benoemd tot Payment Service Provider.
Dit houdt in dat toen iDEAL enkele jaren geleden geïntroduceerd werd, wij als eerste webshopsoftware deze benoeming behaald hebben en voor u betekent dit dat u op een probleemloze, eenvoudige en snelle integratie van uw winkel kunt rekenen.

Wilt u iDEAL gebruiken in combinatie met ShopFactory versie 5 neem dan svp even contact met ons op.

iDEAL is ontwikkeld door ABN AMRO, ING Bank en Rabobank.

De laatste jaren zijn er verschillende betaalmethoden voor internet ontwikkeld. Een aantal is al weer gestopt. Andere methoden (zoals betalen via een acceptgiro) bieden de ondernemer geen zekerheid van betaling. Veel consumenten hebben een gevoel van onveiligheid met het betalen via internet. Het aantal internetaankopen groeit nog steeds maar tot op heden er is geen uniforme betaalstandaard die de Nederlandse banken ondersteunen.

Wat is iDEAL?

iDEAL is een betaalstandaard voor veilige en directe betalingen op internet. Betalen met iDEAL lijkt sterk op het vertrouwde internetbankieren, waardoor het snel door het publiek geaccepteerd zal worden. Dit betekent voor u dat u met één aansluiting op iDEAL, alle gebruikers van alle deelnemende banken kunt laten betalen in uw webshop. Uniek!

Hoe werkt iDEAL?

Via de iDEAL-betaalknop op de site van de webshop selecteert de consument zijn eigen bank waarna een betaalverzoek wordt verstuurd naar de gekozen bank. De consument logt vervolgens in op de internetbankieromgeving van de eigen bank om de betaling te autoriseren. Bij voldoende ruimte op de rekening wordt de betaling geautoriseerd en is daarmee ook direct gegarandeerd naar de webwinkelier. Afhankelijk van de bank is het bedrag binnen 48 uur op uw rekening bijgeschreven. Direct nadat de betaling is geautoriseerd kan de webwinkelier overgaan tot levering van de producten en/of diensten. Daartoe krijgt de webwinkelier, indien betaling is geslaagd, een bevestiging van de bank.

Voor wie is iDEAL?

iDEAL is geschikt voor alle zakelijke klanten die producten en/of diensten via internet verhandelen. Met iDEAL kunnen zowel zakelijke als particuliere transacties worden afgerekend waarbij veiligheid en gemak randvoorwaarden zijn. Met iDEAL betaalt de consument gewoon via haar of zijn vertrouwde internetbankieromgeving.

Voordelen voor u als internetondernemer

iDEAL biedt u een aantal voordelen ten opzichte van andere betaalmethoden:

* iDEAL is net zo veilig, snel en vertrouwd als internetbankieren.
* iDEAL verlaagt de drempel voor consumenten om aankopen te doen op internet.
* Er is direct inzicht of een betaling is geslaagd.
* Met iDEAL kunnen zowel zakelijke als particuliere transacties worden afgerekend.
* De consument hoeft alleen toegang te hebben tot de internetbankierproducten van de deelnemende banken om gebruik te kunnen maken van iDEAL.
* De initiatiefnemende banken van iDEAL hebben een gezamenlijk bereik van meer dan 90% van de particulieren in Nederland.
Dit betekent dat uw onderneming beschikt over 5 miljoen potentiële klanten die iDEAL direct en gratis kunnen gebruiken.