Meld je aan bij PayPal en je kunt direct credit card betalingen accepteren

PayPal

Een PayPal account is een internetrekening waarbij uw creditcard of bankrekening aan uw emailadres gekoppeld is. Het voordeel hiervan is dat u éénmalig uw gegevens afgeeft aan PayPal en daarna betalingen kan verrichten en ontvangen d.m.v. uw emailadres en wachtwoord.

PayPal werkt erg simpel, als u een account opent dan koppelt u uw creditcard of bankrekening aan uw e-mail adres en betaalt hiervoor éénmalig een bedrag van 1,95. Dit bedrag krijgt u terug als uw account geactiveerd wordt en dient te bevestiging van uw identiteit.

Als een klant een betaling aan u doet dan wordt hiervoor +/- 3,4% provisie + eur 0,35 per transactie in rekening gebracht. (dit geldt voor betalingen van Nederlandse klanten, als u veel omzet via PayPal heeft dan zakt dit percentage)

Op elk gewenst moment kunt van uw PayPal account geld laten terug storten op uw bankrekeningnummer. De kosten hiervoor zijn +/- 1,00 euro per keer als u minder dan eur 100 overboekt, boven de eur 100 is het overboeken gratis.

Voor het accepteren van PayPal betalingen biedt ShopFactory verschillende opties:

1) Uw klant kiest voor PayPal in het afrekenscherm.

Als een klant besteld en kiest voor PayPal als betalingswijze wordt de betaling doorgestuurd naar uw PayPal account. De klant geeft zijn PayPal emailadres en wachtwoord en de transactie is afgerond.

Voordelen:
- het afsluiten van een PayPal account is gratis
- het PayPal afrekenscherm is in het Nederlands
- het is snel in te voeren in uw shop

Nadelen:
- U kunt alleen PayPal als betaalmethode in uw shop activeren en geen creditcards als betaalwijze aanmaken in uw shop, u kunt alleen kiezen voor PayPal. (Klanten weten dan dus niet dat ze ook met hun creditcard kunnen betalen zonder dat ze een PayPal account hebben)

2) Uw klant kiest voor een creditcard of voor Paypal in het afrekenscherm.

Sinds kort is het mogelijk om in samenwerking met GlobeCharge ook creditcards rechtstreeks te accepteren via PayPal. De klant kan dan kiezen voor EuroCard, MasterCard, en Visa en wordt vervolgens naar de PayPal site gestuurd. Als de klant geen PayPal account heeft kan hij vervolgens zijn creditcard gegevens invullen en de transactie voltooien. De betaling wordt doorgestuurd naar uw PayPal account.

Voordelen:

- het afsluiten van een PayPal account is gratis
- het PayPal afrekenscherm is in het Nederlands
- het is snel in te voeren in uw shop
- u kunt creditcards activeren in uw shop d.m.v. van uw GlobeCharge account

Nadelen:
- De provisie die u per order betaalt aan PayPal is hoger dan bij de Ogone E-Commerce oplossing en andere providers.
- Een klant wees ons erop dat er voor creditcardbetalingen van klanten zonder PayPal account een maximum orderbedrag geldt van eur 1000 per order. Dit is overigens niet bevestigd door PayPal. 

Om met PayPal aan de slag te kunnen moet u de volgende stappen uitvoeren:

Stap 1

Open een PayPal Business account via de volgende link: Klik hier voor het openen van uw eigen PayPal Account

Stap 2

ShopFactory V9/10/11 of ShopFactory 8 Total Care Als u gebruik maakt van ShopFactory V9/10/11 of van ShopFactory V9/10/11 met Total Care dan kunt u deze stap overslaan omdat u al een account heeft waarin u PayPal kunt activeren. ShopFactory 6, 7 of 8 Als u gebruik maakt van ShopFactory 6, 7 of 8 dan dient u eerst uw software te upgraden naar ShopFactory 11 voordat u gebruik kunt maken van PayPal. (Tenzij u PayPal als enige betaaloptie wilt aanbieden dan kunt u dit ook in ShopFactory 8 activeren)

Stap 3

Nadat u stap 1 en stap 2 heeft uitgevoerd en uw PayPal account is geactiveerd dan kunt u PayPal activeren in uw shop. Om PayPal te activeren in uw shop volgt u onderstaande stappen: Selecteer in de lijst met Payment providers PayPal en klik onderaan het scherm op volgende Vul bij PayPal uw Gebruikersnaam/emailadres in in, klik op Valuta instellingen om de Euro te selecteren en plaats een vinkje voor PayPal. U kunt nu eventueel een toeslag of een korting geven op deze betaalmethode door dit hier aan te geven. Als u alles heeft ingevuld klikt u op Volgende onderaan het scherm. In het laatste scherm ziet u een overzicht van alle betaalmethodes voor uw webshop en kun u met de pijltjes aan de linkerkant bepalen in welke volgorde de betaalmethodes aan uw klant worden aangeboden tijdens het afrekenen. Om te testen of uw PayPal werkt in uw shop kunt u nu een voorvertoning doen van uw shop en een testbestelling plaatsen, als u aan het einde van het orderproces wordt verwezen naar de afrekenpagina van PayPal is uw koppeling gelukt en kunt u de shop online zetten.